Alles over de laatste koers van de biotech index

In een tijd van corona en een wereldwijde gezondheidscrisis leren wij als gewone burgers een klein beetje meer over de biotechnologie bedrijfstak. Dit is immers de bedrijfstak die nu veel in het nieuws is geweest. Denk aan de vele nieuwsberichten over de fabrikanten die vaccins tegen corona produceren, en de bedrijven die onderzoek doen naar het virus. Dat er voor dit soort bedrijven ook een koers-index is, weten veel mensen niet. Deze index heet de Biotech Index, waaronder allerlei van dit soort bedrijven vallen. In deze blog vertel ik meer over de biotech index en de laatste koers van de biotech index. Veel leesplezier!

Wat is de biotech index?

De biotech van de term slaat op bedrijven die huishouden in de biotechnologie branche. Deze branche gebruikt biologische kennis en processes om goederen te maken, te produceren en te verkopen. De moderne biotech houdt zich bezig met onder andere het produceren van bijvoorbeeld medicijnen, DNA manipulatie, gewassen kweking, vitaminen, brandstof, ziekenhuizen, en ga zo maar door. De markt is dus enorm groot en wereldwijd. De bedrijven die beursgenoteerd staat en onder moderne biotech vallen zijn de biotech index. Deze index kun je volgen op een koers, zoals de Nasdaq Biotech Index. Bij deze Nasdaq koers kun je bedrijven vinden zoals Pfizer en Moderna, producenten van corona vaccins.

Waarom is het goed om die in de gaten te houden?

De afgelopen decennia is de moderne biotech markt enorm gegroeid. Denk maar eens aan hoe afhankelijk de wereld is van moderne medicijnen, ziekenhuistechnologie, voedsel, en nog veel meer waar moderne biotech bedrijven voor zorgen. Als je geinteresseerd bent om eventueel aandelen te kopne van een van deze bedrijven, dan is het zeer slim om de biotech index goed in de gaten te houden. Zo weet je precies wanneer welk bedrijf het goed of slecht doet op de beurs. Bedrijven die nu veel bekendheid hebben zijn Pfizer, Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson, allemaal vanwege hun rol in de coroncrisis. Er zijn ook specifiek Nederlandse biotech bedrijven, zoals Kiadis Pharama, Galapagos en Pharming.

Wat is de laatste koers van de biotech index?

Het afgelopen jaar is de koers naar een record aantal punten voor de Nasdaq Biotech Index gestegen. De laatste koers van de biotech index is daarom enorm hoog, wel 5427 punten aan het einde van 2020. Dit is door de zware rol in de index van de biotechbedrijven die allemaal corona-gerelateerd bezig zijn. De laatste koers van de biotech index is dus erg hoog, en als het nog meer gaat stijgen enorm gunstig!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*