index beleggen amerikaanse index

Zoals iedere dag bespreken we in deze blog de ontwikkelingen op de Amerikaanse aandelenmarkt. Ditmaal geven we een update van vrijdag 23 juli 2021, met onder ander aandacht voor een flinke stijging in het aandeel Snap Inc en forse dalingen voor onder andere TAL Education en New Oriental Education & Technology Group.

Bron: Beursgenoten.nl

Snap Inc: +23,82%

We beginnen dit artikel met aandacht voor het aandeel Snap. Het aandeel Snap – de partij achter het populaire social media-platform Snapchat – steeg met bijna een kwart tot een waarde van $77,97. Het social-mediabedrijf presenteerde met een verdubbeling van de omzet bijzonder positieve cijfers over het tweede kwartaal en dit werd door de markt uiteraard goed ontvangen. Zowel de groei in gebruikersaantallen als de groei van de omzet was in de afgelopen vier jaar nog nooit zo sterk als in tweede kwartaal van 2021. Dit komt onder andere doordat Snapchat een aantal nieuwe functionaliteiten heeft die vergelijkbaar zijn met het platform TikTok, dat momenteel razend populair is onder jongeren.

TAL Education (-70,47%) en New Oriental Education & Technology Group (-54,84%)

Er volgde bijzonder slecht nieuws voor Chinese bedrijven die actief zijn in digitaal onderwijs. De Chinese overheid overweegt namelijk om nieuwe wetgeving in te voeren waardoor bedrijven verplicht worden om een non-profit businessmodel te gaan hanteren. Dit zou onder andere tot gevolg hebben dat deze bedrijven niet meer naar de beurs kunnen om nieuw kapitaal op te halen. Het nieuws is gebaseerd op geruchten en vooralsnog is er door de Chinese overheid nog niets bevestigd, maar de berichtgeving heeft wel geleid door enorme koersdalingen voor onder andere TAL Education (70,47%) en New Oriental Education & Technology Group (54,84%).

Koerswijzigingen andere populaire Amerikaanse aandelen:

Amazon: +0,51%
Apple: +1,2%
Facebook: +5,28%
Microsoft: +1,23%
NIO: -4,51%
Netflix: 0,8%
Tesla: -0,91
Virgin Galactic: -4,23%

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de Amerikaanse aandelenmarkt of wil je meer weten over beleggen, zoals indexbeleggen in één van de Amerikaanse indices? Neem dan eens een kijkje op de website van Beursgenoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *