De aansprakelijkheidsverzekering vergelijken helpt je besparen

Als mens kan je tijdens je leven plots aansprakelijk worden gesteld voor verschillende vormen van schade die je niet doelbewust hebt veroorzaakt. Het kan hierbij gaan om schade die je hebt veroorzaakt aan mensen, maar ook aan bepaalde spullen van deze mensen. Niet zelden lopen de kosten in dit geval zeer hoog op waardoor ze zomaar een aanzienlijke impact kunnen hebben op je financiële situatie. Wil jij dit graag kunnen voorkomen? Dan is het de moeite waard om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is ongelofelijk interessant en door een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is het bovendien mogelijk om ze af te sluiten tegen de meest interessante voorwaarden. Meer weten? Dan is het zeker interessant om even de informatie op deze pagina uitgebreid door te nemen!

Wat is de aansprakelijkheidsverzekering precies?

De aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die zoals de naam reeds aangeeft een dekking voorziet voor situaties waarin je aansprakelijkheid in het gedrang komt. Het gaat hierbij om verschillende situaties. Denk op dit vlak maar even aan:

 1. De situatie waarin er sprake is van lichamelijke letsels bij derden; 
 2. De situatie waarin er sprake is van materiële schade bij derden; 

In het eerste geval is de buurman bijvoorbeeld over jouw tuinslang gestruikeld waardoor hij zijn arm heeft gebroken. In het andere geval is het zo dat je buurman met zijn laptop bij jou is komen aankloppen, maar je deze van de tafel hebt laten vallen. In beide gevallen is er sprake van schade aan derden, alleen de aard van de schade verschilt. Indien je houder bent van een aansprakelijkheidsverzekering is de schade in beide gevallen echter gedekt. 

Waarom moet je een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Er zijn verschillende redenen aan te halen waarom een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken altijd de moeite waard is om te doen. Deze twee redenen zijn de volgende:

 1. Je kan op deze manier rekenen op de laagste verzekeringspremie; 
 2. Je weet precies op welke dekkingen je kan rekenen; 

De aansprakelijkheidsverzekering is in tegenstelling tot wat ongelofelijk veel mensen vermoeden helemaal geen dure verzekering. Bovendien is het perfect mogelijk om de kosten die je voor deze verzekering dient te betalen te spreiden over bijvoorbeeld maandelijkse termijnen. Op deze manier kan ze dan ook onder meer mee worden genomen in bijvoorbeeld het pakket met huisverzekeringen die je wellicht maandelijks of per kwartaal betaalt. De kostprijs van de aansprakelijkheidsverzekering zal hierdoor zeker niet fel doorwegen. 

Hoe een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken?

Voor een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken geldt dat je op verschillende manieren te werk kan gaan. In eerste instantie kan je daarvoor gebruikmaken van een objectieve vergelijkingssite. Een andere mogelijkheid is om de vergelijking uit te voeren op de website van je (vaste) verzekeraar. In allebei deze gevallen zal je bij het uitvoeren van zo’n vergelijking in ieder geval rekening willen houden met de onderstaande, belangrijke tips: 

 1. Wie laat je allemaal indekken door de aansprakelijkheidsverzekering?
 2. Voor welke waarde ga je de verzekering afsluiten? 
 3. Is er sprake van een eigen risico voor de verzekering of niet? 
 4. Gelden de dekkingen van je aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland?
 5. Vallen je huisdieren ook onder de aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken is zo belangrijk omdat je enkel en alleen op die manier kan achterhalen welke optie nu voor jou echt de interessantste keuze is. Het is namelijk zo dat de polisvoorwaarden waar deze verzekering over beschikt in de praktijk zeer aanzienlijke verschillen kunnen vertonen. Enkel en alleen het uitvoeren van een vergelijking vist er de meest interessante keuze meteen voor je uit. 

Tips bij het afsluiten van je aansprakelijkheidsverzekering 

Het uitvoeren van een vergelijking voordat je over gaat tot het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is dus in de praktijk altijd een must. Het uitvoeren van zo’n vergelijking zorgt ervoor dat je eigenlijk twee vliegen in één klap slaat. Niet alleen achterhaal je immers wat de meest voordelige aansprakelijkheidsverzekering is, daarnaast kan je ook ontdekken welke aansprakelijkheidsverzekering de interessantste dekkingen bevat. Toch zijn er ook nog andere interessante tips die de moeite waard zijn om rekening mee te houden. 

1.) Zorg voor een globale verzekering voor het volledige gezin

Als hoofdverzekeringnemer is het mogelijk om ook de andere leden van het gezin te laten indekken onder jouw aansprakelijkheidsverzekering. Dit wordt altijd aangeraden. Dit geldt overigens niet alleen maar voor de mensen, maar ook voor de huisdieren. Heb je dus met andere woorden katten of honden? Dan kunnen ook deze mee worden verzekerd. Zo kan je ook het risico op schade die door je huisdieren wordt aangericht indekken. 

2.) Let op de uitgesloten schadegevallen

Voor de aansprakelijkheidsverzekering geldt dat het een ongelofelijk uitgebreide verzekering is. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook voor deze verzekering geldt dat er sprake is van een aantal uitgesloten schadegevallen. Het gaat hierbij concreet om de volgende: 

 • Schade die opzettelijk is veroorzaakt door de verzekeringnemer; 
 • Schade veroorzaakt met een motorvoertuig; 

Voor opzettelijk veroorzaakte schade geldt dat er uiteraard geen enkele verzekering op de markt is terug te vinden die daarin haar tussenkomst zal verlenen. Het is dan ook ongelofelijk belangrijk om hier bij stil te blijven staan. Op het moment dat je opzettelijke schade veroorzaakt zal je daarvoor de kosten altijd zelf moeten betalen. Dat is ook alleen maar logisch. Voor schade veroorzaakt door een motorvoertuig dient een aparte verzekering te worden afgesloten. Voor elk gemotoriseerd voertuig in Nederland geldt dat ze in ieder geval ten minste moet zijn verzekerd met de zogenaamde WA-verzekering. Meer informatie hierover vind je op www.Diks.nl.

3.) Is er sprake van een eigen risico of niet?

De kans is ongelofelijk groot dat jouw aansprakelijkheidsverzekering over een eigen risico beschikt. Tijdens een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken zal het ook al snel duidelijk worden hoe hoog dat eigen risico is gelegen. Wat veel verzekeringnemers niet weten is dat ze hier eigenlijk een beetje mee kunnen spelen. Met andere woorden, het eigen risico dat werd bepaald is niet iets waar je aan vast hangt. Je kan er altijd voor kiezen om dit eigen risico te verhogen waardoor je verzekeringspremie naar omlaag kan worden gehaald. Let wel op, je moet er op dit vlak natuurlijk wel rekening mee houden dat je het eigen risico bij een schadegeval wel nog moet kunnen betalen. Toch is ook het eigen risico zeker en vast een punt om bij een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken bij stil te blijven staan.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*