De beste verzekering voor uw woning

Schade aan een woning die ontstaat door eigen schuld is vervelend. Schade die ontstaan is door een situatie waar u zelf niets aan kunt doen, is misschien nog wel vervelender. Wanneer u in deze situaties niet of niet goed verzekerd bent, kunt u voor hoge kosten komen te staan. Om dit te voorkomen, kunt u een van onderstaande verzekeringen afsluiten.

Een inboedelverzekering

Als eerste is er de inboedel verzekering. Door het afsluiten van deze verzekering, zijn de spullen in uw woning verzekerd tegen schade. Goed om te weten, is dat het hierbij alleen gaat het om de verhuisbare spullen in de woning. Denk hierbij aan meubilair en elektronische apparaten. Ook persoonlijke spullen zoals sieraden of schilderijen zijn verzekerd tegen schade met deze verzekering. Daarnaast dekken veel verzekeraars ook schade aan spullen rondom het huis, zoals tuinmeubilair en gereedschap. 

Een opstalverzekering

Ook voor de vaste spullen in en aan de woning, is er een verzekering die u kunt afsluiten. In dit geval kunt u kiezen voor een opstalverzekering. Hiermee bent u verzekerd tegen schade aan de vaste spullen in en rondom de woning. Denk hierbij aan deuren, vloeren en kozijnen. Er zijn ook minder voor de hand liggende zaken, zoals leidingen, waaraan schade kan ontstaan. Dat wordt ook vergoed vanuit deze verzekering. Daarnaast wordt schade aan badkamers en keukens gedekt vanuit deze verzekering.

Een woonverzekering

Ten derde kunt u kiezen voor een woonverzekering. Wanneer u kiest voor deze verzekering, hebt u de meest complete verzekering. De woonverzekering is namelijk een combinatie van de inboedel- en de opstalverzekering. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen schade aan de vaste spullen in en aan de woning vanuit de opstalverzekering. Ook bent u verzekerd tegen schade aan verhuisbare spullen, zoals bij de inboedelverzekering. U betaalt een premie en hebt daarvoor een complete verzekering.

De schade 

Met een inboedel-, opstal- en woonverzekering bent u verzekerd tegen schade die ontstaan zijn door zaken buiten uw eigen macht. Zo bent u verzekerd tegen schade die is ontstaan door ontploffing, blikseminslag en brand. Ook bent u verzekerd tegen schade die is ontstaan door wateroverlast. Tot slot bent u verzekerd tegen schade die is ontstaan door beroving of inbraak. Wanneer u een van bovenstaande verzekeringen afsluit, bent u dus verzekerd tegen schade door onverwachte situaties. U kunt bij alle verzekeringen ook nog kiezen voor aanvullende allrisk dekking. In dat geval bent u ook verzekerd tegen schade die is ontstaan door eigen schuld. U betaalt in dat geval iets meer premie, maar u bent wel volledig verzekerd tegen alle soorten schade.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*