Goedkope zzp energie scoren met deze tips

Als zelfstandige ondernemer heb je de keuze tussen zakelijke energie en particuliere energie. Wanneer je voornamelijk vanuit huis werkt, kun je namelijk ook gewoon gebruik maken van je particuliere energiecontract. Toch is het goed om te weten dat een zakelijk energiecontract voor zzp’ers steeds interessanter wordt. Dat is prettig, want de klantenservice bij zakelijke energiedeals is over het algemeen sneller en beter te bereiken dan die bij particuliere gebruikers. De kans is groot dat je net als bij particuliere energie het liefst wilt gaan voor een voordelig energiecontract voor zzp’ers. Logisch, want niemand betaalt graag te veel – daarom hebben we in deze blog enkele tips voor je verzameld waarmee je een goedkoop energiecontract voor zzp’ers scoort.

Kijk naar de voorwaarden van het energiecontract

Je moet nooit zomaar blind een energiecontract afsluiten. Er zijn namelijk heel wat kleine lettertjes waar je op moet letten bij het uitkiezen van zakelijke energie zzp. Ieder energiecontract bestaat uit een aantal voorwaarden. De meeste voorwaarden staan vast, maar er zijn er een aantal waar je op kunt letten om zo zo min mogelijk te betalen voor je zakelijke energie als zelfstandige ondernemer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de duur van het energiecontract dat je af wilt nemen. Over het algemeen geldt: des te langer je energiecontract duurt, des te goedkoper het is. Je zult bijvoorbeeld zien dat een energiecontract voor drie jaar voordeliger is dan een energiecontract voor één jaar. Let ook op de eventuele extraatjes en check wat je wel of niet nodig hebt. Zo betaal je nooit onnodig veel voor onderdelen die je toch niet gaat gebruiken.

Let op de einddatum en de opzegtermijn

Daarnaast zijn er nog twee data die je in de gaten moet houden. Bij ieder energiecontract hoort een einddatum en een opzegtermijn. De opzegtermijn is een periode waarin je mag overstappen naar een andere energieleverancier. Deze termijn verschilt per energiebedrijf; het ene bedrijf hanteert een opzegtermijn van drie maanden, terwijl de ander een opzegtermijn van één maand heeft. Het is goed om vooraf op de hoogte te zijn van deze datum zodat je je contract niet te vroeg opzegt. Doe je dat wel dan ontvang je een opzegboete van je actuele energieleverancier. Die boete bevat een bedrag dat je nog moet betalen voor de energie die je had afgesproken af te nemen en niet hebt gedaan. Ook moet je op de einddatum letten van je zakelijke energiecontract. Net als je niet te vroeg wilt zijn, wil je niet te laat zijn met het opzeggen van je contract. Ben je dat wel dan mag je energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Geloof ons: dat gebeurt niet tegen aantrekkelijke tarieven, maar tegen hoge verlengingsprijzen.

Kijk en vergelijk: gebruik een zakelijke energievergelijker

Een opzegboete betalen of flink wat geld neerleggen omdat je contract is verlengd zonder dat je dat wilt? Liever niet. Ga liever voor de meest voordelige optie en dat is zelf op zoek gaan naar een nieuw energiedeal. Je bent het goedkoopst uit wanneer je na ieder contract overstapt naar een andere aanbieding. Dat komt omdat energiebedrijven altijd met aanbiedingen en scherpe prijzen strooien om zo klanten te trekken. De kans dat je daar meer moet betalen dan bij je huidige energiecontract is ontzettend klein. Blijf daarom niet hangen en zoek altijd een andere deal. Gebruik in je zoektocht een zakelijke energievergelijker, zodat je zelf zo min mogelijk tijd en energie kwijt bent aan het vinden van een nieuw energiecontract. Zo’n energievergelijker doet dat namelijk voor jou! Vul hier je jaarlijkse energieverbruik in, evenals extra wensen zoals de keuze voor groene of grijze energie, en de tool gaat op zoek. Je krijgt altijd meerdere aanbiedingen te zien waar je uit kunt kiezen. Omdat dit soort tools meestal onafhankelijk zijn, krijg je een eerlijk en compleet aanbod. Zo weet je binnen een handomdraai waar je de goedkoopste energie voor zzp’ers kunt vinden.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*