hypotheek voor een recreatiewoning

Als je al een koophuis hebt, is de kans groot dat je naar verloop van tijd gaat verlangen naar een vakantiewoning. Of het nu in Italië, Spanje of Zuid-Nederland is: het is hartstikke prettig om een tweede woning te hebben om hier de vakanties en weekenden te vertoeven. Hoe krijg je het geld bij elkaar voor de aanschaf van een vakantiewoning?

hypotheek voor een recreatiewoning

Maak een spaarplan

De veiligste manier om het geld bij elkaar te krijgen, is door het op te sparen. Waarschijnlijk heb je al wel een idee van het soort vakantiewoning dat je graag zou willen kopen. Stel dat je €50.000 nodig hebt. Bedenk het aantal jaren dat je erover wil doen om het geld bij elkaar te sparen, en bereken zo de maandelijkse termijn die je van jezelf ‘moet’ sparen.

Bij veel banken heb je de optie om automatisch te sparen. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om wekelijks of maandelijks automatisch geld van je betaalrekening af te laten schrijven en deze over te zetten naar een bepaalde spaarrekening. Geef deze spaarrekening dan ook de naam van je vakantiehuis, of van de bestemming waar je graag zou willen wonen. Dit geeft extra motivatie om het geld bij elkaar te sparen.

Neem een hypotheek voor een recreatiewoning

Veel banken bieden de mogelijkheid om een hypotheek voor een recreatiewoning af te sluiten. Vaak is het zo dat je maximaal 70% van de marktwaarde van de woning kan lenen. Echter, betekent dit wel dat je een stuk minder eigen vermogen in hoeft te leggen om een vakantiehuis te kunnen kopen.

Het is verstandig om advies in te winnen over de aanschaf van een vakantiehuis, zeker ook omdat de situatie en de mogelijkheden van ieder persoon anders is. Vaak kan je een gratis adviesgesprek inplannen bij je bank. Dat is handig, want dan weet je meteen waar je aan toe bent. Verder kan je ook online zoeken naar tips, of zelf een beetje op onderzoek uitgaan om erachter te komen welke bank de meest geschikte hypotheek aanbiedt voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *