Leen flexibel geld en kies voor een doorlopend krediet

Wil je een nieuwe auto kopen of je woning verbouwen? Dan is het goed mogelijk dat je niet over voldoende spaargeld beschikt en dus geld moet lenen. Eén van de meeste populaire kredietvormen is het doorlopend krediet. Wat houdt dit juist in en waar moet je op letten?

Geld lenen met een doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een zeer flexibele vorm van geld lenen. Ga je een doorlopend krediet aanvragen, dan spreek je met je bank een kredietlimiet af. De kredietlimiet is het bedrag dat je maximaal mag lenen. Binnen deze limiet kies je zelf hoeveel geld je opneemt, hoe vaak en wanneer je dit doet. Eenmaal je geld opgenomen hebt, los je dit bedrag maandelijks af. Elke maandelijkse afbetaling bestaat voor een gedeelte uit aflossing en voor een deel uit rente. Deze rente is variabel en is dus elke maand anders. Is de lening (gedeeltelijk) afbetaald, kan je hier gewoon weer geld van opnemen.

Verschil persoonlijke lening

Heb je eenmalig een bepaalde som geld nodig, dan sluit je best een persoonlijke lening af. Een persoonlijke lening betekent dat de bank je een bepaald bedrag leent. Je betaalt dit bedrag maandelijks af, aan een vaste rente, en je kan dit afgeloste deel niet opnieuw opnemen. Een persoonlijke lening geeft je zo heel wat zekerheid: je weet precies hoeveel je maandelijks moet betalen en wanneer de lening afloopt.

Waar moet je op letten wil je een doorlopend krediet aanvragen

De enorme flexibiliteit van een doorlopend krediet wordt over het algemeen als een groot voordeel gezien. Toch kan deze flexibiliteit ook in je nadeel werken. Je kan namelijk steeds opnieuw geld opnemen, ook als het niet echt noodzakelijk is. Zoek daarom een kredietverstrekker die de limiet jaarlijks verlaagt en zorg ervoor dat het krediet op een bepaalde eindleeftijd wordt afgesloten. Het is tenslotte ook erg belangrijk voldoende aandacht aan de rente te schenken. Elke geldverstrekker hanteert andere voorwaarden en bepaalt de rente op basis van verschillende criteria. Het is dan ook aan te raden verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken, zodat je het krediet vindt dat perfect bij jouw situatie aansluit.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*