De voordelen van factoring

Factoring mkb biedt veel kansen voor uw bedrijf. De belangrijkste voordelen van factoring zijn de volgende en worden in dit artikel genoemd. Veel grote commerciële- en overheidsklanten bieden betalingsvoorwaarden aan hun klanten, deze moeten de facturen binnen 30 tot 90 dagen betalen. Als u niet aan de langere betaaltermijnen kunt voldoen, verkleind u uw kans op het sluiten van een winstgevende transactie. Met factoring kunt u geld incasseren zodra u een factuur annuleert, waardoor negatieve financiële gevolgen kunnen worden vermeden. Het grote voordeel van factoring is dat u het geld vrij snel kunt krijgen. Met deze subsidie kunt u uw cashflow problemen oplossen en de middelen verwerven om nieuwe klanten aan te trekken.

Factoring is veel handiger en gemakkelijker dan vele, andere traditionele oplossingen. Factoring is een goede optie voor u zolang u goederen en diensten aanbiedt aan andere bedrijven en uw klanten 30 tot 90 dagen krediet geeft. Deze optie biedt bedrijven een flexibele manier om kapitaal te kunnen verwerven. Vervolgens kunt u uw financiële middelen naar uw behoefte verhogen. Het bedrag dat u kunt bereiken is afhankelijk van het aantal facturen. Dus, hoe met hoe meer u start, hoe hoger uw facturen zullen zijn en hoe meer geld u kunt vrijmaken. Factoring is een geweldige oplossing, niet alleen voor cashflow problemen op de korte termijn, maar ook voor snelgroeiende bedrijven die liquiditeit nodig hebben om bij te blijven.

Een ander voordeel is dat u uw eigen vermogen niet hoeft te melden. Dit is heel normaal bij factoring. Wanneer u afstand doet van kapitaal, doet u ook afstand van eigendom en gedeeltelijke zeggenschap over uw bedrijf. En als u aandelen verkoopt wanneer u in financiële moeilijkheden komt, kan dit betekenen dat u er geen goede prijs voor krijgt.

Factoring zorgt indien nodig voor duurzame relaties. Als u besluit de factoring structuur niet te vernieuwen, eindigt de relatie op het moment dat het contract wordt ondertekend en verliest u hierdoor geen kapitaal. Voor meer advies kunt u terecht bij: The Blue Factor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *