ETF beleggen

Als je nou een beginnend belegger bent of een gevorderde, het blijft lastig om overzicht te houden op de mogelijkheden. Je kunt namelijk in steeds meer zaken investeren en beleggen, waardoor het logisch is als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Om alles een beetje op een rijtje te zetten, kun je het beste zoveel mogelijk informatie lezen op verschillende sites. Toch wil je soms ook gewoon een knoop kunnen doorhakken en een keuze maken waarin je graag wilt investeren.Probeer echter wel altijd verschillende brokers met elkaar te vergelijken, voordat je gaat beleggen. Hiermee kun je het risico beperken. De site: brokerfolio.com heeft al verschillende brokers met elkaar vergeleken, zodat jij dat zelf niet meer hoeft te doen. Juist omdat de keuze reuze is, beperk ik me in dit artikel tot slechts een deel van beleggen: de ETFs:

Wat is een EFT?

Tegenwoordig is beleggen enorm populair. Voor het beleggen in EFTs geldt niks anders. Je kunt in EFT beleggen en je kunt een EFT zien als een soort spiegelbeeld of kopie zoals je zou willen van de waarden die al op de beurs worden verhandeld. Hieronder volgt meer informatie

ETF beleggen

EFT en tracker

Een andere benaming voor EFT is ook wel tracker. Dit komt doordat de EFT de onderliggende waarden volgt, wat het zo betrouwbaar maakt. Ze kunnen overigens ook index volgen. In dat geval wordt de EFT een indextracker genoemd. Waar EFT voor staat is: Exchange Traded Fund. Zoals ik kort al noemde is dat de EFT enorm betrouwbaar maakt, omdat het de precieze onderliggende waarden volgt. Kortom, het zal geen betere, maar ook zeker geen slechtere resultaten boeken dan de onderliggende waarden. De grote betrouwbaarheid van EFT maakt het veel voor beleggers aantrekkelijk om hierin te beleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *